ثریا شهابی ٬‌  Soraya Shahabi”  نام مستعار   ”nicknam ای است که من برای فعالیت سیاسی خود٬  که بخش طولانی تری از زندگی من را شکل داده است٬ بکار برده و بکار میبرم.

این صفحه در مورد ثریا شهابی٬ مارکسیست٬ کمونیست متشکل٬ و فعالیت های سیاسی -ـ  داوطلبانه٬  او است.

از این رو٬ کارنامه زندگی شخصی٬ حرفه و خانوادگی(پرشنگ مدرسی)٬  در این صفحه منعکس نشده است.  به استثنا مقاطعی از زندگی سیاسی٬  که در آن این حوزه ها تداخل پیدا کرده باشند.

کرونولوژی فعالیت سیاسی

 

مقدمه: این کرونولوژی اساسا با رجوع به پرسشنامه های سازمانی٬ سوابق حزبی و سازمانی٬ و اسناد موجود احزاب و  سازمانهایی که من با آنها فعالیت کرده ام٬  تهیه شد است. 

 

بخش کوچکتری به اتکا حافظه من تهیه شده است.  این بخش کوچکتر میتواند تاریخ های دقیق را منعکس نکرده باشد. در آینده بخش های کمتر دقیق میتواند تدقیق شود.

 

دقت تاریخی ماهها و روزهای انقلاب و پس از آن٬ به دلیل سرعت رویدادهای بعد از انقلاب و جایگاه تعیین کننده آنها در شکل دادن به مهمترین روند های سیاسی ایران٬ است.

 

تبصره: این بخش به تدریج تکمیل و تدقیق میشود.

 

کرونولوژی فعالیت سیاسی و سازمانی

 

۱۳۵۷ شروع فعالیت سیاسی٬ در جریان انقلاب ایران.

شرکت در میتینگ ها٬ تظاهرات های خیابانی٬ دانشگاهی و ..

شرکت در اعتصابات محل کار

مطالعه متون م.ل. و نشریات گروهها٬ شرکت در محافل مطالعاتی.

شرکت در مراسم های روز جهانی زن٬ هشت مارس٬ ۱۷ اسفند سال ۵۷ (سمینارها و اجتماعات و سخنرانی ها) و تظاهرات هشت مارس این سال.

 

۱۳۵۸: فروردین این سال٬ فعالیت در میان مردم علیه شرکت در همه پرسی جمهوری اسلامی آری یا نه!

فعالیت٬ به مدت کوتاهی٬  در کار محلی٬ با «جمعیت زنان مبارز» تشکیلات زنان «اتحادیه کمونیستهای ایران».

همکاری های پراکنده با دانشجویان مبارز.

تشکیل محفلی چپ سه نفره  برای کار در محلات کارگر و زحمتکش نشین و ایجاد کتابخانه و کلاس های سواد آموزی برای زنان و کودکان در دو محله تهران («آلونک های پپسی» و «جوانمردقصاب»)

تلاش برای سازمان دادن مهدکودک برای والدین شاغل در محل کار

شرکت و مبتکر ایجاد محافل مطالعات ـ چپ و مارکسیستی در محل کار و زندگی و توزیع این ادبیات

 

۱۳۵۹: عضویت در شورای محل کار بعنوان نماینده کارکنان.

عضویت در کمیته هماهنگی٬ متشکل از رهبران عملی کارگران شرکت.

این کمیته که مخفیانه و توسط رهبران عملی کارگران تشکیل شده بود٬ برای مقابله با کسر حق مسکن تشکیل شد و  تحصن کارگران را رهبری میکرد. این حرکت با دست از کار کشیدن و تحصن در محل کار شروع شد و با طومار نویسی و شکایت کتبی٬ خاتمه یافت. در این حرکت بیش از یک هزار کارگر شرکت داشتند و بیش از سه هزار امضا جمع شد.

 

اول اردیبهست ۵۹ ٬ شرکت در تحصن شبانه روزی خیابان شانزده آذر٬ در اعتراض به انقلاب فرهنگی.

با تشکیل «سازمان وحدت انقلابی»  در اردیبهشت این سال٬ پیوستن رسمی به این سازمان. 

فعالیت با کمتیه محلات این سازمان از تاریخ تشکیل وحدت انقلابی تا تاریخ جدایی رسمی از آن٬ در بهار سال ۶۰. 

شهریور ۵۹ در مبارزات و جناح بندی های داخلی وحدت انقلابی٬  در  مرزبندی با «دفاع از یک جناح از حکومت» پیوستن به «دیدگاه سه» این سازمان.

مهرماه ۵۹ ٬ با شروع «بحران» در وحدت انقلابی ٬ که خود را در کار محلی در شکل عدم امکان اتخاذ پالاتفرم محلات نشان داده بود و  با براه افتادن «مبارزه ایدئولوژیکی درونی»٬  شرکت در جدل های فکری و سیاسی. شرکت در تشکیل «فراکسیون محلات» در درون «وحدت انقلابی» . این فراکسیون٬ «مارکسیسیم انقلابی»٬  خط نظری  اتحاد مبارزان کمونیست (ا. م. ک. ) را تبلیغ میکرد.

 

۲۱ دیماه ۵۹٬ دستگیری همسر (غلامرضا بهروان)٬ شروع فعالیت برای یافتن او و مراجعه به زندانها.

 

۱۳۶۰: فروردین -ـ اردیبهشت ۶۰ ٬ همراه با اعلامیه بیرونی «محلات وحدت انقلابی» اعلام رسمی هواداری از مارکسیسم انقلابی تشکیلات ا م ک. 

 

خرداد ۶۰ ٬ پس از انتشار برنامه ا م ک٬ همراه بخشی از «فراکسیون محلات وحدت انقلابی»٬  پرکردن پرسشنامه ا.م.ک و  و پیوستن رسمی به آن. بخش دیگر فراکسیون محلات٬ به فراکسیون مارکسیسم انقلابی در سازمان پیکار پیوست.

 

دهه فجر ۶۰: اعدام  همسر(غلامرضا بهروان)٬  و دفن مخفیانه.

 

خرداد تا اسفند ۶۰ ٬ فعالیت  برای حفظ خود٬ و فعالیت برای حفظ رفقای پیرامونی و رفقای تحت مسیولیت از ضربات خرداد ۶۰ به بعد.

 

۱۳۶۱: سازمان یابی در تشکیلات اصلی مخفی ا.م.ک در شهر تهران.

 

تیرماه ۶۱ فراهم کردن امکانات و  شرایط فعالیت مخفی٬ هویت جعلی و شروع زندگی و فعالیت با هویت جعلی و «مخفی» در تهران تا تاریخ رفتن به کردستان در ۱۳۶۳.

 

 ۱۳۶۱ –پیوستن و عضویت در حزب کمونیست ایران٬ همراه با نیروهای ا.م.ک.

 

۱۳۶۲: ۳ آبان ۱۳۶۲ ٬ جانباختن برادر(شهریار مدرسی)٬ عضو حزب کمونیست ایران٬  در کردستان ایران.

 

 ۱۳۶۳ـ ادامه زندگی و فعالیت  مخفی در تهران . بهار این سال٬ انجام یک ماموریت به کردستان برای تماس با کمتیه سازمانده و رهبری حزب.

 

آذرماه ۶۳ ٬ خروج از تهران و انتقال از طریق مهاباد به مناطق آزاد در  کردستان٬ همراه گردان مهاباد.  کردستان و فعالیت با کمیته سازمانده حزب.

 

دیماه ۶۳ ٬ اعزام به اروپا٬ سوید ٬ و فعالیت در سازمان مرکزی حزب٬ کمیته سازمانده٬ رادیو و نشریه کمونیست 

 

۱۳۷۰: جدایی از حزب کمونیست ایران و پیوستن به حزب کمونیست کارگری ایران. عضویت در شورای مرکزی حزب کمونیست کارگری٬ هنگام تاسیس. عضویت در کمیته مرکزی حزب کمونیست کارگری ایران از تاسیس تا ۱۳۸۳   و جدایی از این حزب.

 

۱۳۷۰ ـ ۱۳۷۱:  شرکت در تاسیس کمپین بین المللی دفاع از حقوق زنان ایران و سخنگوی بین المللی آن در مقاطعی . (تاریخ دقیق نیست)  

 

۱۳۷۳:  دبیر همبستگی٬ فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی و سردبیر نشریه همبستگی تا تاریخ: ۱۳۷۷ (تاریخ ها دقیق نیست)

 

۱۳۷۵: عضویت افتخاری در حزب کمونیست سوید. (تاریخ دقیق نیست)

 

۱۳۷۷:  کانادا : تورنتو: عضویت در IWD ـ کمیته برگزاری مراسم (تظاهرات و سخنرانی های) هشت مارس شهر.  این کمیته متشکل از نمایندگان سازمان های زنان و نمایندگان دپارتمان های زنان اتحادیه های کارگری شهر تورنتو٬ است. (تاریخ دقیق نیست)

 

۱۳۷۸ : شرکت در تاسیس نهاد «اول کودکان» و سردبیری نشریه آن

 

۱۳۷۹: کانادا: تورنتو: مبتکر  متشکل کردن محل کار به اتحادیه و پیوستن آن  به اتحادیه کارکنان  ـ کارگران  (unite) (تاریخ دقیق نیست)

 

۱۳۷۹:  سردبیری نشریه «جوانان کمونیست» در دوره ای (تاریخ دقیق نیست)

 

۱۳۸۳: جدایی از حزب کمونیست کارگری ایران و شرکت در تشکیل حزب حکمتیست. عضویت در کمیته مرکزی حزب حکمتیست از بدو تشکیل و در حال حاضر. سردبیری مقعطی نشریات پرتو٬ کمونیست ماهانه٬ کمونیست هفتگی.

شرکت در تاسیس سازمان رهایی زن.

شرکت در تاسیس سازمان بیمرز.

 

۱۳۸۵: انگلستان: شرکت در تاسیس سازمان زنان برگزار کننده هشت مارس شهر. در این مراسم ۲۵۰ نفر شرکت کردند. (تاریخ دقیق نیست)

 

۱۳۹۱: شرکت در تاسیس کمپین ایست به توطیه تروریستی جمهوری اسلامی و سخنگویی آن

 

۱۳۹۵: شرکت در تاسیس شهروند جهانیم