۱۸ مرداد امسال، حجتالاسلام نصرالله پژمانفر، سخنگوي کميسيون مشترک فرهنگي و قضايي مجلس اعلام کرد که: "براساس ماده يک طرح عفاف و حجاب، مأموران راهنمايي و رانندگي ميتوانند با آن دسته از رانندگاني که براي نواميس مردم مزاحمت ايجاد کرده و يا در خودروي خود اقدام به کشف حجاب و يا در ايام ماه مبارک رمضان اقدام به روزهخواري ميکنند، برخورد کرده و جريمه ۱۰۰ هزار توماني براي آنها لحاظ کنند."
ظاهرا آرزوی حجت الاسلام سخنگوی کمسیون فوق این است که: ماموران راهنمایی و رانندگی وظیفه ماموران گشت ارشاد را انجام دهند و به جای امر به معروف و دستگیری و .. در تعقیب زنان و روزه خواران، برگه های جریمه را در جاده ها و خیابانها براه اندازند. آرزوی این مقام قانون گذار، ما را به وضع رانندگی در ایران می رساند.
اسفند سال گذشته رییس پلیس راهور نیروی انتظامی، گفته بود که در ایران: "به ازای هر ۱۰ هزار وسیله نقلیه، ۲۵ نفر در سال ۸۴ تا ۸۵ کشته می شدند. به این آمار باید رقم آسیب دیدگان مالی، جسمی و روانی را هم افزود. خود مقامات اعلام میکنند که در زمینه مرگ در حوادث رانندگی، ایران یکی از بالاترین رتبه ها را در جهان دارد. به گفته رییس سازمان پزشکی قانونی، بیشترین حجم کشته ها مربوط به حوادث رانندگی است.
رانندگی در ایران، چه بعنوان شغل و چه بعنوان وسیله تردد، یکی از خطرناک ترین کارها است. متخصصین سلامت جسمی و روانی میگویند که مستقل از وضعیت نابسامان ترافیک، آموزش و امکانات امنیتی خیابانها و جاده ها، مهمترین عامل این کشتارها میزان عصبیت و آرامش نداشتن راننده ها است. مثلا پزشک قانونی میگوید که: "... برخورد چکشی در ارائه برگه جریمه و در برخورد با راننده متخلف، بر این عصبانیت می افزاید که این مهم ممکن است به دیگر حوادث رانندگی منجر شود."
این مقام پزشکی توصیه میکند که: " ماموران می توانند به جای عصبانیت در برخورد با متخلفان که حاصل نگرانی از به خطر انداختن جان دیگر هموطنان است، با لبخند برگه جریمه رانندگان متخلف را به آنان تقدیم کنند."
در چنین وضعیت رانندگی در ایران، تصور کنید که آرزوهای ضدزن نظام و حجتالاسلام مربوطه برای جریمه کردن زنان بدحجاب، برآورده شود. آیا ماموران راهنمایی رانندگی، که باید برای تشخیص میزان تخلف حجاب زن دوره تخصصی "ارشاد اسلامی" ببینند، و در عین حال برای کاهش کشتار های رانندگی باید از "برخورد چکشی" پرهیز کنند و "با لبخند جریمه کنند"، آماده اند؟ هنگامی که "لبخند برلب" برگه جریمه حجاب را تحویل میدهند، آماده اند که "متخلفین" از آنها هم همچون ماموران گشت ارشاد با مشت و لگد استقبال کنند؟ غیرقابل تصور است.
اظهارات سخنگوي کميسيون مشترک فرهنگي و قضايي مجلس و ماده مربوط طرح عفاف و حجاب نه برای اجرا، که در صورت اجرا "تف سربالا" برصورت همگی شان خواهد بود، که برای امر دیگری صادر شده است. این قانون و این اظهارات یک کمپین سیاسی درون خانوادگی حکومتی است. خودشان خوب میدانند که افزایش دوز اسلامیت جامعه، بخصوص علیه زنان، نه فقط در حرف و تهدید که در عمل، بازی با آتش است.
برخلاف تبلیغات حواریون روحانی، و بخش "خوش خیم" حکومت، این طرحی برای اجرا نیست. اما قرار است مدتی هم در باب "عدم رضایت" مقام ریاست جمهوری از این مصوبه، مقادیر متنابهی حرف مفت و نیم پز در مورد شان و مقام زنان، به هوا متصاعد کنند. حجت الاسلام مربوطه در مورد امکان اجرای این ماده، شکر زیادی میل میفرمایند. نه ایشان و نه گشت ارشاد ایشان و نه مامور راهنمایی و رانندگی فرضی که مشاعرش را از دست داده است، قادر به کنترل رشد اسلام ستیزی و به تسلیم کشاندن زنان به رعایت حجاب، نیستند.
این داعیه ها و برنامه ها، فقط و فقط خاصیت گرم کردن و گرم نگاه داشتن بساط انتخابات و دولت اعتدال و تبلیغ برای روحانی است. کسی آن را جدی نمی گیرد، خودشان در صف اول میدانند خاصیت این خط و نشان کشیدن ها، چی است.
ثریا شهابی
۱۰ اوت ۲۰۱۵